Obiective turistice

Biserici
Biserica Romano-Catolică din Carastelec a fost construită la mijlocul secolului al XVII-learn stil neo-roman, cu unele elemente ornamentale în stil gotic. Biserica a fost renovată în anii 2007 și 2008.
Biserica închinată Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil din Dumuslău a fost ridicată între anii 1932- 1934. De-a lungul anilor, odată cu scurgerea timpului, biserica s-a degradat şi datorită infiltrațiilor, a fost în pericol iminent de prăbușire, conform expertizei geologice. După venirea ca paroh a Preacucernicului Părinte Dorel Tulbure, s-a purces la efectuarea lucrărilor de consolidare şi stabilizare a bisencii. Locasul de cult a fost înzestrat cu toate cele necesare săvârşirii sfintelor slujbe.

Lacul de pescuit din Carastelec

Lacul este situat lăngă drumul DC100, între comunele Carastelec şi Camar. Lacul de pescuit, cu o suprafață de 1 ha este situat la 1 km distanţă de centrul comunei. Există trei căsuțe pentru cazare, teren pentru camping, locuri amenajate pentru grătare, apă potabilă, băncuţe şi terase amenajate în umbra copacilor. Speciile de peşti care populează apele lacului sunt: amur, crap, caras, fitofag, somn african, lin, plătici etc. Zona este un loc ideal pentru pescuit și pentru recreere.

  Fabrica de şampanie

Vinum Partium Vinum Partium are în total 22,4 hectare de podgorie de vin, viță de vie plantată în anul 2011, din soiurile Riesling de Rin, Pinot Gris, Pinot Noir şi Fetească Regală. În decursul a patru ani s-au cumpărat 68 de parcele mici, s-au unit şi aşa a luat naştere podgoria. Se produce vin spumant şi vin perlant. Vinul perlant este un sortiment la care nu se adaugă dioxid de carbon, se bea mai mult în țările mediteraneene, vara, când e cald. În Italia îl găsim sub numele de “frizzante”. Unitatea de procesare este dotată cu 22 de tancuri de fermentare, cu capacități cuprinse între 5.000 de litri și 20.000 de litri, ce asigură o capacitate de procesare de 164.000 litri.

Sari la conținut